El Belvedere du Rayon Vert, a Cervera

El Belvedere du Rayon Vert és un hotel de luxe, construït entre el 1927 i el 1932 per als turistes que s’havien d’aturar per complir els tràmits de les duanes. Malauradament, la Guerra Civil espanyola i la Segona Guerra Mundial li tenien preparat un altre destí.

Actualment pertany al besnet del primer propietari i encara conserva restes del frescos Déco al menjador i a algunes habitacions.
Al Rayon presentarem la revista Alberes i coneixerem la història d’aquest singular edifici, que tingué molta influència a l’arquitectura de Cerbére, a través d’un documental projectat en el cinema.

rayonvertTW29-9

menjadorrayonvert

A Cadaqués, tot just arribats per mar des de l’Escala

El Paisatge que Escriu és un recorregut per l’espai i la història de Cadaqués que ens tindrà ocupats tot el dia. I també és una excursió pels plecs de la ment inquieta i creativa de Vicenç Altaió, crític, poeta, caminant i buscador d’or.

L’acompanyarà Andreu Estragués, home de conversa infinita, rellotger i campaner de l’església i també Hug Malla, galerista infatigable. De la platja Gran a Sa Cueta; d’Es Llané i de casa del pare Dalí al Far de Cala Nans ( on farem el bany a Sa Cebolla).

Textos: La xemeneia de Duchamp; Oda a Salvador Dalí de Federico García Lorca; text telepàtic Dalí-Lorca; El revolt de Cadaqués  Vinyoli per Altaió; 3 d’agost. Somnis de nits d’estiu i 2 d’agost. Somnis de l’erudit.

A la tarda, Cadaqués, els textos i els dogmes que esculpeixen les imatges: El retaule barroc.

Visita parlada pel rellotger i campaner i 25 de juliol. Etimologies de l’Ultrason

Cadaqués l’Art que Escriu l’Energia visita a l’exposició A Josep Beuys. Pensar amb els ulls. Galeria Cadaqués-Huc Malla

vincent1

Dali i Lorca

Alba Mazarico i Jean Marc Perayre

Alba Mazarico i Jean Marc Perayre toquen la Nickelharpa ( https://en.wikipedia.org/wiki/Nyckelharpa ), un instrument medieval escandinau. Ens els trobarem a La Reine des Fontaines, una font a un bosc molt antic de l’Albera, en la nostra caminada del dia 23 entre Banyuls i el pic Neulós.

És una etapa molt llarga i bastant dura, però qui no vulgui fer tant d’esforç pot pujar amb el cotxe a Le Chalet de l’Albere. La pista està asfaltada.